KRYEFAQJA » Radio Tirana » Një jetë mbi supe

Një jetë mbi supe

(Emision dedikuar moshës së tretë- për moshat 40 +)

Çdo te martë ora 19:05.

Evidentim i mënyrës së organizimit të jetës së të moshuarve në Shqipëri. Radioreportazhet, fokusuar mbi jetesën e të moshuarve, ndalojnë në statusin dhe raportet e tyre me familjen dhe shoqërinë. Pasqyrojnë, zhvillimet ekonomike, transformimet sociale, e ndikimin e tyre në nivelin e kujdesit për të moshuarit në familje dhe jashtë saj. Emisioni do të bëj vend për situata nga mungesa e kujdesit të familjes biologjike dhe tragjikja që vendos në situate kritike ekzistencën. Objektiv konsiderohen, shkaqet dhe realiteti, pozita e vështirë e të moshuarve në shoqërinë bashkëkohore shqiptare. Moderniteti si faktor global, që ndikon në strukturën tradicionale të familjes. Pozita dhe statusi i veshtirë social i të moshuarve në një shoqëri të mbizotëruar nga rinia. Problemi ekzistencial i raportit të brezave. Roli i institucioneve të përkujdesit social, shtëpive të të moshuarve, për trajtim rezidencial. Gjetja e kuptimit dhe vlerës së jetës në këtë fazë të saj, që doemos do të jetë e “nesërmja” e të gjithëve.

Kthehu Pas
Sicred