KRYEFAQJA » Programi Radio Tirana 1

Programi Radio Tirana 1

E Mërkurë, 22 Maj 2019

Nga Deri Në program
6:00 6:01 HIMNI KOMBETAR
6:01 6:03 LAJME
6:03 6:04 PARASHIKIMI METEOROLOGJIK- me parashikimin e motit për ditën e sotme.
6:04 6:06 PROGRAMI DITOR-gjithçka mund të ndiqni sot,dt.22  Maj 2019,në Radio Tirana 1.
6:06 6:30 ZGJIM ME MUZIKËN POPULLORE – Këngëtarë të muzikës së  lehtë që interpretojnë këngë  popullore.
6:30 6:43 RADIONOVELË PËR FËMIJË- “Dua të bëhem polic,se ai është miku ynë”- shkruar nga Nolian Lole,përshtatur për radio nga Artemisa Deda dhe Nolian Lole,regjisore Evis Trebicka,(pjesa e 7-të) (R)
6:43 7:00 INTERVAL MUZIKOR – me këngë për fëmijë.
7:00 8:00 DITË TË MBARË-kalendari i botës shqiptare; parashikim moti;pasqyrë shtypi;bursa;informacion mbi trafikun;komunikim me dëgjuesin.
8:00 8:03 LAJME
8:03 8:10 INTERVAL MUZIKOR
8:10 10:00 Vijon “DITË TË MBARË”- “Java e një qyteti”-Lidhje me  Fatmir Popja , Elbasan;Argument-” Arti kundër ndotjes Plastike  ”
E ftuar Irena Toçi , Organizatore.  “Një datë, një histori, një kuriozitet”– nga Armand Xhuli– 22 maj 2000. Robie Williams dhuron 22 milion dollare
10:00 10:02 LAJME
10:02 10:06 AUTOPROMOCION DHE INTERVAL MUZIKOR
10:06 10:30 PALIMPSEST – Pandi Laço e ka të pashlyeshme në kujtesë një rrugëtim të gjatë, mes dëborës, duke kaluar pyje e duke kapërcyer lumenj, nga Korça në Dardhë që i rishfaqet gjithnjë sa herë sheh filma me subjekte të Xhek Londonit… Si për këdo, edhe për Pandi Laçon kujtimet janë aty brenda e diçka i ngacmon për të dalë mbi sipërfaqe.
10:30 11:00 “KUDO”- sondazhi i ditës- ngjarja e ditës-personazhi i ditës-pyetja e ditës.
11:00 11:02 LAJME
11:02 11:05 AUTOPROMOCION
11:05 12:00 Vijon “KUDO”-sondazhi i ditës- ngjarja e ditës-personazhi i ditës-pyetja e ditës.
12:00 12:02 LAJME
12:02 12:05 AUTOPROMOCION
12:05 13:00 “MESDITË,MESMOSHË”-pjesë  nga librat përballë filozofisë së jetës.
13:00 13:02 LAJME
13:02 13:05 AUTOPROMOCION
13:05 14:00 NOSTALGJI – me këngëtarë të njohur të muzikës së huaj -me kengetaren amerikane  Beyoncé
14:00 14:02 LAJME
14:02 14:30 “KOLOVAJSA E PASDITES”-nga më të vegjëlit,  për më të vegjëlit.
14:30 14:33 NËPËR FLETËT E LIBRIT PËR FËMIJË – “Ëndrrat e anijes me vela”,(kapitulli i 11-të)-shkruar nga Viktor Canosinaj.
14:33 15:00 NGA FESTIVALE TË KËNGËS PËR FËMIJË
15:00 15:20 EDICIONI I LAJMEVE TË DREKËS
15:20 15:37 NGA FESTIVALE TË KËNGËS NË RTSH
15:37 16:00 FAQE LIBRI -shfletojmë së bashku librin artistik:”Nuk jam engjëll”,shkruar nga Brunilda Zllami.
16:00 17:00 Vijon NGA FESTIVALE TË KËNGËS NË RTSH
17:00 17:20 EDICIONI KRYESOR I LAJMEVE TË PASDITES
17:20 17:30 FESTIVALE NË VITE – me Këngët e Shekullit
17:30 17:31 PUBLICITET (PARA DYQANI)
17:31 17:47 RADIONOVELA – “Dyqani i lagjes sime” –( Pjesa e 29-të)-problemet,zënkat,ngjarjet dhe shakatë e përditshme.
17:47 17:48 PUBLICITET (PAS DYQANI)
17:48 18:00 Vijon FESTIVALE NË VITE – me Këngët e Shekullit
18:00 18:02 LAJME
18:02 18:05 AUTOPROMOCION
18:05 19:00 HITE BOTËRORE
19:00 19:02 LAJME
19:02 19:56 “NJE KAFE ME GJYSHRIT”-nga Rita Kokaj-Jetë për t’u treguar, arsye për të dialoguar,  forcë (dëshirë) për të qëndruar.
19:56 19:58 RADIOPËRRALLA- “Supa e lepurit “
19:58 20:00 KALENDARI I BOTËS SHQIPTARE – emra,ngjarje,kujtesë lidhur me dt.22 Maj.
20:00 20:20 REVISTA RADIOFONIKE E MBRËMJES
20:20 20:22 PARASHIKIMI METEOROLOGJIK  – situata e motit për ditën e sotme dhe  parashikimi për ditën e nesërme.
20:22 20:24 PARAJSA E ARTIT TË FJALËS – shfletojmë librin artistik në radiobibliotekë.
20:24 20:30 AUTOPROMOCION DHE INTERVAL MUZIKOR
20:30 22:00 NË BOTËN E MUZIKËS KLASIKE -Vepra dhe autorë të mëdhenj të muzikës klasike.
22:00 22:20 EDICIONI I FUNDIT KRYESOR I LAJMEVE
22:20 22:30 AUTOPROMOCION DHE INTERVAL MUZIKOR
22:30 0:00 MUZIKA DHE KUJTIMET-pas një kënge të preferuar është gjithmonë një histori e patreguar.
0:00 0:02 LAJME
0:02 1:18 TINGUJ QË PASUROJNË SHPIRTIN – Album i muzikës klasike-me   interpretues shqiptare  te operes (çako, paparisto,kovaci, etj)
 01:18     06:00 PLAYLISTË E SPOTE IDENTIFIKUESE
Sicred