KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi » Zhbllokohet fondi për të blerë energji
Zhbllokohet fondi për të blerë energji

Zhbllokohet fondi për të blerë energji

Koorporata Eelektroenergjitike mund të përdore në çdo kohë fondin prej 22.4 milionë euro të dhënë nga Banka Botërore për të blerë energji në kohë krizash dhe thatesire. Qeveria shqiptare ka miratuar vendimin që autorizon gjenerimin të blejë energji për llogari të OSHEE, në kushtet e një viti të pafavorshëm hidrik. Situata e prodhimit të energjisë elektrike në Shqipëri është në nivelet më të ulta të dhjetë viteve të fundit dhe KESH e krahason me periudhën e krizës së vitit 2007. Në këto kushte nevojat e vendit plotësohen me import. Por ministrat teknikë të qeverisë e bllokuan vendimin që autorizonte KESH-in të blinte energji me argumentin se mungonin relacionet shoqërues. Bllokimi që rrezikonte të përballte vendin me krizë energjitike mori udhe sot me miratimin e vendimit që autorizon Koorporatën elektroenergjitike të nis importin.

Sicred