KRYEFAQJA » LAJME » Zgjidhen anëtarët e KLGJ dhe KLP
Zgjidhen anëtarët e KLGJ dhe KLP

Zgjidhen anëtarët e KLGJ dhe KLP

Maxhoranca dhe opozita në Nënkomisionin e Posaçëm të Ligjeve,  për të tretën herë nuk ranë dakord për të përzgjedhur anëtarët jo gjyqtarë dhe ata jo prokurorë për Këshillin e Lartë Gjyqësor dhe Këshillin e Lartë të Prokurorisë. Por dhjetë emrat e përzgjedhura nga shorti nga radhët e avokatisë, pedagogëve dhe shoqërisë civile do të zyrtarizohen të enjten si anëtarë të ketyre institucioneve pavarësisht se në sallën e parlamentit nuk do të kenë mbështetjen e 94 votave. Të përzgjedhurit nga shorti janë:

Anëtarët jo gjyqtarë për KLGJ

Avokatia

Fatmira Luli
Alban Toro

Pedagogët

Erion Muharremaj
Maksim Qoku

Shoqëria civile

Naurela Llagami

Anëtarë jo prokurorë për KLP

Avokatia

Nurihan Seiti (Metaj)
Tartar Bazaj

Pedagogët

Gent Ibrahimi
Sandër Beci

Shoqëria civile

Alfred Balla

Sicred