KRYEFAQJA » LAJME » Zgjedhjet në Maqedoni drejt përgatitjeve të fundit

Zgjedhjet në Maqedoni drejt përgatitjeve të fundit

Partitë politike në Maqedoni janë në përgatitjet e fundit për zyrtarizimin e kandidatëve me të cilët do të garojnë në zgjedhjet vendore që do të mbahen në 82 komuna, si dhe në kryeqytetin e vendit, në Shkup, si njësi e veçantë e pushtetit lokal. Ndërkaq, burime zyrtare pranë BDI, një nga partitë shqiptare të rëndësishme në politikën e vendit, konfirmuan për Televizionin shqiptar se ka vendosur në zgjedhjet lokale të 15 Tetorit do të garoje me kandidatin e saj në 17 komuna të Republikës së Maqedonisë. Në Tetovë BDI do të garoje me Teuta Arifin, në Cair me Visar Ganiun, në Dibër të Madhe me Ruzhdi Laten, në Gostivar me Nevzat Bejtan, në Kërçovë me Fatmir Dearin, në Strugë me Ramiz Merkon. Mbeten edhe 10 ditë nga data zyrtare e ndezjes së motorëve për fushatën elektorale. Në zgjedhjet e 15 tetorit votuesit do të shprehin vullnetin për kandidatin e tyre të preferuar. Në këto zgjedhje garojnë … parti politike në gjithë vendin, prej të cilave … janë parti shqiptare.

Sicred