KRYEFAQJA » LAJME » Bota » Xhakarta, gara tradicionale në Panjat Pinang
Xhakarta, gara tradicionale në Panjat Pinang

Xhakarta, gara tradicionale në Panjat Pinang

Në Xhakarta, ku po zhvillohen Lojërat Aziatike, po bëhet edhe një garë tradicionale. Konkurrentët marrin pjesë në Panjat Pinang, një konkurs që bën fjalë për një ngjitjeje në majë të disa shkopinjve, si pjesë e festimeve të Lojrave Aziatike 2018 në Xhakarta. Kjo është një lojë tradicionale, në të cilën njerëzit vendosin çmime të ndryshme në majat e shkopinjve ku do të ngjiten. Kjo lojë është e hershme dhe daton që nga kolonitë holandeze.

Sicred