KRYEFAQJA » LAJME » Xhafa: Vettingu do të niset nga hierarkia e sistemit

Xhafa: Vettingu do të niset nga hierarkia e sistemit

Njeriu që udhëhoqi Reformën në Drejtësi në Parlamentin e Shqipërisë zoti Fatmir Xhafa e cilësoi historik votimin e pak ditëve më parë në parlammentin shqiptar, kur ju dha fund procesit të ngritjes së institucioneve të reja të vettingut.”Së pari do të duhet që këto struktura të mblidhen, të organizohen, të vijë dhe pjesa e ONM-së, (Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit) ti bashkangjitet strukturave. Më pas do te ketë disa rregulla se si do të funksionojnë për kriteret, kushtet dhe detyrimet që duhet të plotësojnë anëtarët e këtyre strukturave, për ti hapur rrugë fillimit të procesit për skanimin e gjyqtarëve dhe prokurorëve duke nisur nga hierarkia e sistemit, Prokuroria e Përgjithshme, Gjykata Kushtetuese, Gjykata e Lartë dhe me rradhë” spjegoi zoti Xhafa.

Sicred