KRYEFAQJA » LAJME » Vlorë, shtyhet sërish afati i përfundit të Lungomares

Vlorë, shtyhet sërish afati i përfundit të Lungomares

Pavarësisht se punimet për Lungomaren e Vlorës pas shumë shtyrjesh do të duhet të mbylleshin në datën 30 prill, një gjë e tillë nuk do të jetë e mundur të realizohet. Kryetari i Bashkisë së Vlorës Dritan Leli, e justifikon këtë shtyrje me ekzistencën e problematikave që lidhen me punime të paparashikura për stabilizimin e sistemit të kanalizimeve të ujërave të zeza dhe të bardha dhe për t’i lidhur ato me rrjetin. “Për 10 ditë mbyllen kolektorët më të rëndësishëm të këtij investimi shtesë mbi projektin fillestar. Janë akorduar rreth 3 milionë euro, për stabilizimin e të gjithë sistemit të kanalizimeve të ujrave të bardha dhe ujrave të zeza për ti lidhur ato me rrjetin” tha zoti Leli për gazetarët pas një inspektimi të punimeve.

Një gjë e tillë u konfirmua edhe nga Artan Shkreli, i cili është këshilltari i kryeministrit i cili ndjek nga afër zbatimin e projektit. Sipas tij magjistralja kryesore e kësaj zone mbledh edhe ujrat që vijnë nga kodrat e qytetit. “Duhet të ishte magjistrale që duhet të ishte bërë dekada më parë, por që nuk është bërë kurrë, duke e shndërruar Gjirin e Vlorës në një kanal të madh ku derdheshin jo vetëm ujrat e bardha, por edhe ujrat e zeza” spjegon ai. Por për zoti Shkreli sezoni turistik do ta gjejë të përfunduar Lungomaren nga Skela deri në Ujin e Ftohtë.

Projekti i Lungomares, i financuar nga fondet e Bashkimit Europian, ka patur mjaftë probleme dhe shtyrje afatesh. Kjo situatë ka detyruar ambasadoren e BE Vlahutin, të shkojë para pak kohësh në Vlorë ku kërkoi përfundimin e projektit brenda afatit. Megjithatë, pritet që projekti të përfundojë para sezonit turistik.

Sicred