KRYEFAQJA » LAJME » Vijon projekti për rijetëzimin e Parkut të Liqenit, Bashkia e Tiranës mbjell edhe 200 qershi japoneze

Vijon projekti për rijetëzimin e Parkut të Liqenit, Bashkia e Tiranës mbjell edhe 200 qershi japoneze

Bashkia e Tiranës është e vendosur që ta shndërrojë Parkun e Liqenit Artificial në një qendër të vërtetë çlodhëse dhe argëtuese për të gjitha moshat. Pavarësisht përpjekjeve për të penguar projektet e zhvillimit të këtij parku, Bashkia e Tiranës ka vijuar edhe këtë fundjavë me mbjelljen e pemëve dhe shtimin e hapësirave të gjelbra në të. Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, zëvendësambasadori japonez, Hiroshi Yamauchi, sekretari i përgjithshëm, Yukiko Constantinescu, si dhe Konsulli i Nderit i Japonisë në Tiranë, Avni Ponari, mbollën 200 pemë të llojit qershi japoneze, si pjesë e projektit të rijetëzimit të Parkut të Liqenit.

“Jemi këtu për t’i dhënë jetë një projekti tjetër në Parkun e Liqenit. Po mbjellim sot 200 pemë qershie. Një nga atraksionet më të bukura në parkun qendror të Uashingtonit, i cili quhet ‘Washington Mall’, janë qershitë japoneze”, u shpreh kryebashkiaku Veliaj. Duke iu referuar projektit për mbjelljen e këtyre qershive në zonën e përftuar nga prishja e ndërtimeve pa leje në krah të Korpusit, kryebashkiaku Veliaj theksoi se kjo do të krijojë një hyrje shumë elegante në Parkun e Liqenit. “Me këto 200 pemë që mbjellim sot, numri i pemëve që kemi mbjellë në këto 6 muajt e fundit vetëm në Parkun e Liqenit shkon në 2700. 2500 kapëm fundjavën e kaluar, dhe më vjen mirë që çdo fundjave vetëm po shtojmë”, tha Veliaj.

Ky projekt, theksoi kryebashkiaku, është përgjigja më e mirë ndaj të gjithëve atyre që mund të kenë dyshime ose janë skeptikë për punën e Bashkisë. “Puna është argumenti më i mirë. Për sa kohë që këtu çdo fundjavë po shtohen nga 200 pemë të reja, besoj se kjo është përgjigja më e mirë për këdo që do të na bllokojë në këtë punë”, theksoi kryetari i Bashkisë. Ndaj, ai u shpreh i bindur për të vijuar të gjitha projektet transformuese, jo vetëm për parkun, por në të gjithë Bashkinë e Tiranës.

“Mbetem shumë i vendosur që çdo projekt i Tiranës të vazhdojë në drejtimin e duhur, qoftë projekti për këndin e lojërave, qoftë projekti për rrugët dhe infrastrukturën, që do ta bëjë Tiranën më të qarkullueshme, do të lehtësojë trafikun, qoftë projekti i pyllëzimit që po vazhdojmë, jo vetëm këtu në Parkun e Liqenit, por edhe në parqe të tjera”, tha Veliaj. Ai gjithashtu, bëri të ditur se qeveria ka miratuar ndërkohë projektin e Bashkisë së Tiranës për Parkun e Kasharit, i cili do jetë parku i ri urban për qytetarët e Tiranës.

Ndërkohë, drejtori i Agjencisë së Parqeve dhe Rekreacionit, Blendi Gonxhe, duke folur për projektin e rijetëzimit të Parkut të Liqenit me qershi japoneze, theksoi se ajo do të kthehet në një pikë atraktive për qytetin për të gjithë brezat që do ta shijojnë.

Para Mbrapa
Mbjellja e qershive te Liqeni (1)
Mbjellja e qershive te Liqeni (2)
Para Mbrapa
Sicred