KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë » Monika Stafa prezanton librin e saj “KOD”

Monika Stafa prezanton librin e saj “KOD”

Ka zgjedhur titullin “Kod” për librin e saj më të ri me publicistike të përzgjedhur gazetarja Monika Shoshori Stafa. Libri u prezantuar të enjten në mbrëmje në prani të gazetarëve dhe njerëzve të medias në qendrën Kod. Një reflektim që shërbeu për të çkoduar disa prej problematikave që kanë shqetësuar gazetaren dhe e kanë shtyrë në publikimin e një serie shkrimesh në median e shtypur përkatësisht në gazetën Shqip. “Kadare thotë një gjë: Asnjë libër nuk vjen nga lumtujria, vjen nga trazimi, nga mërzitia. Një libër i bukur del atëhere kur ti ke një gjendje jo të mirë” thotë gazetarja e njohur Monika Shoshori Stafa. “Elitat prodhuan kodet, normat që shoqëria të ecte përpara drejt progresit”. Në bashkebisedim mes gazetaresh kanë ngritur krye problematikat me të cilat përballet media sot, zgjedhjet që ajo bën pikërisht për të ruajtur kodet, për ti respektuar apo thyer rregullat.

Sicred