KRYEFAQJA » LAJME » Urdhri i Ramës, administrata dhe makinat “jo” në fushatë

Urdhri i Ramës, administrata dhe makinat “jo” në fushatë

Me urdhër kryeministri Edi Rama ka ndaluar përdorimit të administratës në zgjedhje. Në këtë urdhër kryeministri ndalon që makinat shtetërore dhe burimet njerëzore të përdoren në fushatë. Titullarët e ministrive, institucioneve, organeve të varësisë të organizojnë menjëherë punën dhe të marrin masat e nevojshme thuhet në këtë urdhër të garantojnë zbatimin e detyrimeve ligjore për ndalimin e vënies në përdorim për subjektet zgjedhore, të mjeteve, fondeve e materialeve të ndryshme, pronë e administratës publike si dhe të burimeve njerëzore të institucioneve të administratës publike për zgjedhjet e Kuvendit 18 qershor 2017. Ndalohet sipas këtij urdhëri të kryeministrit edhe pjesmarrja e punonjësve publike në fushatë zgjedhore gjatë orarit të punës po ashtu i ndalohet pjesëmarrja edhe studentëve gjatë orarit mësimor.

Sicred