KRYEFAQJA » LAJME » UNICEF: Ulet vdekshmëria para moshës 5 vjeç në Ballkan e Europë, por pabarazitë në trajtim ende prezente
UNICEF: Ulet vdekshmëria para moshës 5 vjeç në Ballkan e Europë, por pabarazitë në trajtimi ende prezente.

UNICEF: Ulet vdekshmëria para moshës 5 vjeç në Ballkan e Europë, por pabarazitë në trajtim ende prezente

Krahasur me 20 vite më parë, fëmijët në Ballkan dhe Europë kanë më pak gjasa të vdesin para moshës 5 vjeç por pabarazitë në trajtimin e tyre janë ende prezentë. Konstatimi vjen nga UNICEF i cili në një takim me profesionsitë të shëndetësisë nga disa vende të rajonit u mblodhën për ti kujtuar qeverive se kanë në dorë mundësitë për të shpëtuar jetët e fëmijëve dhe për të reduktuar këto shkelje. Takimi tre ditor do të dalë me një plan startegjik për shëndetësinë deri në vitin 2021, me qëllim jo vetëm ofrimin e shërbimeve shëndetësore dhe cilësore por edhe përkrahje që ata të arrijnë potencialin e tyre.

Sicred