KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë » Turizëm, rriten investimet në Gjirokastër

Turizëm, rriten investimet në Gjirokastër

Me nisjen e sezonit turistik të verës biznesi lokal në Gjirokastër po investon për rritjen e cilësisë së shërbimit dhe akomodimit për vizitorët. Pronarët e hoteleve dhe bujtinave të qytetit kanë investuar jo pak për të kënaqur sa më shumë grupet turistike që vizitojnë qytetin e gurtë.
Ata shprehen se mundohen të ofrojnë të turistët shërbime me standarte europiane të përshtatura me qytetin e Gjirokastrës. Vizitorët vendas, por edhe ata të huaj që zgjedhin të vizitojnë qytetin tonë kërkojnë ambjentin tradicional gjirokastrit” shprehen pronarët e hoteleve.
Investimet e kryera në qytet do të ndikojnë ndjeshëm për të ofruar një imazh sa më të këndshëm tek grupet turistike që zgjedhin për të parë qytetin e Gjirokastrës, i cili ruhet nga UNESC-o.

Sicred