KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi » Treni i mallrave i nisur nga Kina mbërrin në Londër
Treni i mallrave i nisur nga Kina mbërrin në Londër

Treni i mallrave i nisur nga Kina mbërrin në Londër

Treni i parë i mallrave i nisur nga Kina, ka arritur në Londër të mërkurën, pas 18 ditësh. Hekurudha e Kinës, ka nisur këtë tren si formë konkrete për të zhvilluar tregtinë me Europën. Treni është nisur nga Kina me 3 janar dhe për të arritur në Londër i janë dashur të përshkojë 19312.128 kilometra. Ky tren ka sjelle nga Kina rroba, çanta dhe produkte të tjera shtëpiake. Avantazhet e tij janë se është më i lirë se shërbimi ajror dhe më i shpejtë se anijet.

Sicred