KRYEFAQJA » LAJME » Tiranë, Këshilli Bashkiak miraton buxhetin 2017
Tiranë, Këshilli Bashkiak miraton buxhetin 2017

Tiranë, Këshilli Bashkiak miraton buxhetin 2017

Me votat e këshilltarëve të mazhorancës, Këshilli Bashkiak i Tiranës miratoi të enjten buxheti e bashkisë për qivitn 2017. Ai parashikohet të jetë 15.3 miliardë lekë. Këshilltarët e opozitës ishin kundër. Ata këmbëngulën në uljen e taksave me 30 përqind. Sipas tyre buxheti është elektoral dhe ata nuk do ta votojnë.
Më parë po me votat e maxhorancës ishte miratuar dhe plani urbanistik i Tiranës. Kryetari Velia e konsideroi kushtetutën e 20 viteve të ardhshme. Por opozita votoi kundër. “Ky është plani i betonit dhe jo i hapësirave publike” thanë këshilltarët e djathtë.

Sicred