KRYEFAQJA » LAJME » Temperaturat e larta shtojnë thirrjet në urgjenca
Urgjenca në gadishmëri, telefononi në 127

Temperaturat e larta shtojnë thirrjet në urgjenca

Rreth 500 thirrje për ndihmë mjeksore janë rregjistruar tre ditet e fundit në urgjencën kombëtare vetëm në Tiranë. Kjo për shkak të ndërlikimeve shëndetësore nga të nxehtët. Skënder Brataj, shefi i kësaj urgjence thotë për RTSH se shumë qytetarë kanë kërkuar autoambulancën për shkak të tensionit të ulët, aritimisë dhe dhimbjes së kokës. Sipas tij çdo ditë shënohen  mbi 100 misione shërbimi të përditshme në terren dhe disa dhjetra të shtruar nga goditja e diellit, por për fat të mirë asnjë vdekje.
Qendra Kombëtare e Urgjencës ka shtuar nga 4 në 6 numrin autoambulancave për Tiranë dhe periferitë si dhe numrin e ekipeve mjeksore. Ndërkohe që koha që ju duhet deri në vendngjarje shkon deri në 13 min.
Mjekët ndërkohë japin këto këshilla për t’u mbrojtur nga vapa:

Konsumoni shumë ujë

Ushqehuni pak e shpesh

Konsumoni ushqime të fresktëa

Freskoni shtëpinë

Mbani perde të errta në dritare

Vishuni me të bardha

Sicred