KRYEFAQJA » LAJME » Teknologji/Shkencë » “Flying V”, projektohet avioni i së ardhmes

“Flying V”, projektohet avioni i së ardhmes

Planet për ndërtimin e një avioni në formën e “V” kanë marrë shtysë të re se linja kombëtare holandeze KLM do të ndihmojë në financimin e tij.

Me qellim përmirësimin e qëndrueshmërisë së së udhëtimit ajror, “Flying V” sjell një risi të madhe. Dizajni i tij  futurist parashikon që vendet e pasagjerëve së bashku me rezervuarin e karburantit apo ngarkesat t’i ketë në krahë.

Avioni do të mbajë rreth 314 udhëtarë te krahët, hapësirë që tani qëndron bosh, dhe pritet të konsumojë 20% më pak karburant.

Sicred