KRYEFAQJA » LAJME » “Të mbrojmë gratë dhe të kundërshtojmë dhunën dhe diskriminimin”

“Të mbrojmë gratë dhe të kundërshtojmë dhunën dhe diskriminimin”

Në përballjen me dhunën, një fenomen që prek çdo ditë mijëra gra në mbarë globin , ka me qindra mijëra histori që dëshmojnë se gjithmonë ka një rrugëdalje nëse ke guximin për të ndryshuar . Në të ashtuquajturat vatra, femrat e dhunuara mund të gjejnë strehë dhe mb¥shtetje psikologjike. Fotina, vazja nga Berati që zgjodhi të mos heshtte ia doli: ” Gjatë kësaj kohe që kam jetuar në vatër, jam futur në një kurs rrobaqepsie. Pas zhvillimit të kursit jam futur në një traqjnim pune ku me kanë vlerëuar dhe kanë mundësuar hapjen e një mikrobiznesi në të cilin unë sot punoj.” Ekspozita e fotografive – dëshmi e grave që ashtu si Fotina ia kanë dalë , është apeli dhe kurajoja ndaj çdo gruaje që vuan dhunën. ” Është e pabesueshme që ne të gjithë, burra dhe gra të mos jemi në gjendje të dalim në mbrojtje të grave dhe vjzave dhe të kundërshtojmë dhunën diskriminimin dhe paditurinë.”-  këto ishin fjalët e ambasadorit Lu në lidhje me këtë çështje delikate.

 

Sicred