KRYEFAQJA » LAJME » Të drejtat e njeriut, Studimi; Personat LGBT vuajnë diskriminimin
barazia-gjinore-dhe-diskriminimi, Të drejtat e njeriut, Studimi; Personat LGBT vuajnë diskriminimin

Të drejtat e njeriut, Studimi; Personat LGBT vuajnë diskriminimin

Shoqëria shqiptare vijon të jetë e mangët në respektimin e të drejtave të njeriut , deri diku për shkak të paragjykimeve e në një pjesë të konsiderueshme për shkak të mosdijes. Raporti i fundit mbi respektimin e të drejtave të njeriut fokusuar tek personat LGBT deshmoi se diksriminimi ndaj këtyre personave është prezent pavarësisht përmirësimeve të konsiderueshme që i janë bërë kuadrit ligjor për mbrojtjen e tyre. Studimi evidenton se ndryshimi i qëndrimit ndaj personave LGBT duhet të fillojë nga familja të cilës i përket një person i tillë pasi presioni ndaj tyre fillon pikërisht aty .

Sicred