KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë » Spiner; Loja mani më e fundit

Spiner; Loja mani më e fundit

Një nga lodrat më të reja që ka pushtuar tregjet evropiane dhe botërore, përfshi vendin tonë, është e ashtuquajtura Spiner, apo rrotulluesja. Fillimisht, e shpikur si mjet për qetësimin e stresit , impulsivitetit e ankthit mes adoleshentëve e fëmijëve, u pa në duart e shumë nxënësve. Por Spineri po shkakton kokëçarje të vërteta nëpër shkolla. Mesuesit ankohen se lodra i shpërnqëdron nxënësit dhe disa shkolla tashmë e kanë ndaluar. Një tjetër rrezik nga Spineret është se përmbajnë pjesë të vogla që mund të shkëputen e gëlltiten nga të vegjlit, sidmos prodhimet e paçertifikuara që nuk plotësojnë standardet perëndimore për sigurinëe e lodrave. Sidoqoftë, duket se lodra do te jetë ende në modë për një farë kohe, pasi shitjet nuk e kanë kaluar ende kulmin. Të gjithë e duan nga një të tillë.

Sicred