KRYEFAQJA » LAJME » Spahiu: Minatorët, pagë minimale 200% të pagës minimale të shtetit
Perparim-Spahiu, Spahiu per Minatorët, pagë minimale, 200% të pagës minimale të shtetit

Spahiu: Minatorët, pagë minimale 200% të pagës minimale të shtetit

Paga minimale për punonjësit e minierave në nëntokë duhet të jetë 200% e pagës minimale zyrtare, ndërkohë që pensioni duhet të jetë 131% të pagës minimale zyrtare dhe shërbim shëndetësor falas. Ky është një nga ndryshimet thelbësore, që kërkon deputeti i Lëvizjes Socialiste për Integrim, Përparim Spahiu në projektligjin e paraqitur në komisionin e çështjeve sociale dhe shëndetësisë. Ndërkohë që nënkryetarja e komisionit Elisa Spiropali kërkoi të dijë se pse duhet ky projektligj, ndërkohë që vetë përfaqësuesit e minatorëve po hartojnë një draft tjetër, të dakortësuar me ministritë e linjës. Ky projektligj e ul kufirin e vjetërsisë së punës nga 30 vjet në 23 vjet, për ish-punonjësit e nxjerrë të papunë nga reformat.

Sicred