KRYEFAQJA » LAJME » Bota » “Skydrive” makina fluturuese e Toyotas
"Skydrive" makina fluturuese e Toyotas

“Skydrive” makina fluturuese e Toyotas

“Toyota” do të mbështesë një grup inxhinierësh për projektin e një makinë fluturuese. Ajo do të financojë me 354.000 dollare grupin Kartivator që vepron jashtë qytetit të “Toyota”-s në Japoninë Qëndrore. Makina e quajtur Skydrive përdor teknologjinë e një droni, ka 3 rrota dhe 4 helika. Skydrive, me gjatësi 2.9 metra dhe gjerësi 1.3 metra, mendohet se do të jetë makina më e vogël fluturuese në botë. Ka një shpejtësi maksimale të parashikuar prej 100 km/h dhe udhëton në lartësinë 10 metra mbi tokë. Ekipi prej 30 personash shpreson që makina të prodhohet shpejt që të mund të përdoret për të ndezur flakën në Lojrat Opilmike që do të mbahen në Tokio në 2020.

Sicred