KRYEFAQJA » LAJME » Shuhet Polikron Çela, mjeku i dashur i fëmijëve
Shuhet Polikron Çela, mjeku i dashur i fëmijëve

Shuhet Polikron Çela, mjeku i dashur i fëmijëve

Mjeksia shqiptare, por edhe më gjerë, po i jep sot lamtumirën e fundit mjekut pediatër Polikron Çela. Mjeku i dashur për fëmijët dhe nënat shqiptare, u shua pak ditë më parë në moshën 86 vjeçare. I lindur në vitin 1932 dr. Polikron Çela për shumë vite ka shërbyer si mjek pediatër. Ai ka qenë pedagog në Fakultetin e Mjekësisë, për shumë kohë Shef i Shërbimit të Nefrologjisë, por edhe Drejtor i Spitalit të Fëmijëve. Përvojën e tij në mjekësinë për fëmijë, dr. Çela e ka materializuar në një sërë botimesh. Duke filluar nga viti 1976 deri në vitin 2013 ai ka botuar shumë libra.

Sicred