KRYEFAQJA » LAJME » Shtyhet afati i dorëzimit vullnetar të armëve
Shtyhet afati i dorëzimit vullnetar të armëve

Shtyhet afati i dorëzimit vullnetar të armëve

Afati për dorëzimin vullnetar të armëve nuk do të jetë më 30 prilli, por 31 dhjetori. Vendimi u mor nga Komisioni i Sigurisë në parlamentin shqiptar. Kërkesa u bë nga 9 deputetë. Anëtarë gjatë diskutimit sugjeruan edhe shpërblime simbolike për personat që dorëzojnë armët pa lejë.
Në të gjithë territorin e vendit nga qytetarë të ndryshëm po dorzohen rreth 40 armë e municione në ditë. Specialistët mendojnë se që prej vitit 1997 kohë kur edhe shpërthyen depot e armatimit në duart e shqiptarëve janë rreth 70 mijë armë të llojeve të ndryshme pushkë automatike, pisoleta dhe mitralozë. Ato kanë qenë një arsye më shumë në shtimin e nivelit të kriminalitetit në vend.

Sicred