KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë » Shqipëria interesante dhe për historinë – 30 mijë vizitorë në Muzeun Arkeologjik dhe Amfiteatrin e Durrësit

Shqipëria interesante dhe për historinë – 30 mijë vizitorë në Muzeun Arkeologjik dhe Amfiteatrin e Durrësit

Afro 40 perqind vizitore e vizitorë më shumë se viti i kaluar kanë vizituar dy monumentet më të rëndësishme të trashegimisë kulturore të qytetit të Durrësit, Muzeun Arkeologjik dhe Amfiteatrin antik. Burime nga Drejtoria Rajonale e Kulturës Kombëtare bëjnë të ditur se deri në muajin shtator këto dy monumente janë vizituar nga 22 mijë vetë, ndërsa deri në fund të vitit pritet dyfishim i numrit të turistëve të huaj. Drejtori i Drejtorisë Rajonale të Kulturës Kombëtare Patriot Beqaraj shprehet se këtë vit për objektet e trashëgimisë kulturore ka qenë një sukses numri i lartë i vizitorëve, ku dominojnë të huajt.Durresi, qyteti port, nder me te lashtet te vendit tone historine e ka te dokumentuar edhe permes te tjera monumentesh të trashegimisë kulturore si muret rrethuese, Torra Veneciane, Forumi Bizantin, Termat romake, Hamami, xhamia etj

Sicred