KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi » Shqipëria dhe Estonia synojnë të rritin bashkëpunimin ekonomik
Shqipëria dhe Estonia synojnë të rritin bashkëpunimin ekonomik

Shqipëria dhe Estonia synojnë të rritin bashkëpunimin ekonomik

Për të rritur bashkëpunimin tregtar mes Shqipërisë dhe Estonisë është zhvilluar në Tiranë forumi i bisnesit mes dy vendeve. Sektorët prioritarë të ekonomisë shqiptare për të cilat sipërmarrësit estonez shfaqen interes, janë sektori i teknologjisë së informacionit, ai i agrokulturës dhe agro ushqimit, gjithashtu edhe fusha e mbrojtjes dhe infrastrukturës specifikisht linjat e energjisë elektrike dhe tubacionet e minierave naftës dhe gazit. Ndërkohë që pas këtij forumi bisneset shqiptare dhe ato estoneze do të zhvillojnë tryeza dypalëshe për të rritur bashkëpunimin mes tyre.

Sicred