KRYEFAQJA » LAJME » Serbia hap dy kapituj në negociatat me BE-në

Serbia hap dy kapituj në negociatat me BE-në

Serbia hap sot kapitujt 23 dhe 24 të negociatave të anëtarësimit në Bashkimin Evropian. Në konferencën ndërqeveritare në Bruksel, delegacionin e Serbisë e udhëheq kryeminstri Aleksandar Vuçiç. Këta dy kapituj kanë të bëjnë me gjyqësorin, të drejtat e njeriut, lirinë e lëvizjes dhe sigurinë. Përparimi në negociata do të varet nga përparimi në këto fusha. Vendet anëtare të BE kanë rënë dakord më 5 korrik që të hapin kapituj të rinj të negociatave me Serbinë. Më herët, Kroacia ka penguar një gjë të tillë, duke kërkuar nga Serbia që, me ndryshim të ligjeve, të shfuqizojë kompetencën rajonale të gjyqësorit të saj mbi krimet e luftës, si dhe të garantojë përfaqësimin e pakicës kroate në parlament.

Sicred