KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi » Seminar për sigurinë e gazit
Seminar për sigurinë e gazit

Seminar për sigurinë e gazit

Në Tiranë ka nisur punimet seminari i tretë vjetor për sigurinë në sektorin e gazit. Greqia si një vend me eksperiencë në fushën e sigurisë së gazit po ndan këtë eksperiencë me Shqipërinë, në një kohë kur projektii gazsjellësit Trans Adriatik ka përfunduar në më shumë se 100 kilometrat e parë. Seminari gjithashtu ka në vëmendje edhe shfrytëzimin e mundësive në këtë fushë si dhe pjesmarrësit po studiojnë praktikat e mira që ofron projekti TAP. Ky i fundit do të përmirësoje furnizimin me gaz të disa vendeve të Europës Juglindore, përfshirë Shqipërinë. Gazsjellesi TAP ka rritur punësimin në vend, ka shtuar të ardhurat fiskale dhe pritet që me përfundimin e tij Shqipëria të bëhet pjesë e rëndësishme e rrjetit europian të gazit.

Sicred