KRYEFAQJA » LAJME » Selami shpall kandidturën: PD do të ngjalli shpresën e shqiptarëve
Selami shpall kandidturën: PD do të ngjalli shpresën e shqiptarëve

Selami shpall kandidturën: PD do të ngjalli shpresën e shqiptarëve

Eduard Selami ka zyrtarizuar pasditen e së mërkurës kandidaturën e tij për kryetar të Partisë Demokratike në zgjedhjet e 22 korrikut, pas asaj që ai e konsideroi humbje të padëshiruar në zgjedhjet e përgjithshme të 25 qershorit.
Deklarimin e tij zoti Selami e bëri në selinë e PD. Ai e konsideroi periudhën e vështirë, por të mbushura me mundësi për një reformim dhe rinovim të vonuar të Partisë Demokratike, për ta ngritur Partinë Demokratike, aty ku janë vlerat më të mira të demokracisë dhe të partive politike bashkëkohore.
Sipas ish kreut të PD në vitet 1992-1995, është për të ardhur keq që PD koha e ka lënë mbrapa çka u pa edhe në këto zgjedhje. “Partia Demokratike dhe demokratët duhet që të ecin me hapin e kohës dhe duhet ti paraprijnë” tha zoti Selami. Ai shtroi nevojën e një analize të sinqertë, të hapur, të drejtpërdrejtë, brenda familjes politike, “duke parë në rradhë të parë gjëra që na bashkojnë, sesa gjërat që na ndajnë”.
Zoti Selami shprehu bindjen se PD “do ti ngjalli dhe një herë shpresën shqiptarëve dhe të jetë një forcë politike që ta ngrejë Shqipërinë aty ku ne synojmë të gjithë, një nga historitë më të mëdha të suksesit të shekullit 21”.

Sicred