KRYEFAQJA » LAJME » Sarajevë, mblidhen ministrat e jashtëm të vendeve të Ballkanit Perëndimor
Sarajevë, mblidhen ministrat e jashtëm të vendeve të Ballkanit Perëndimor

Sarajevë, mblidhen ministrat e jashtëm të vendeve të Ballkanit Perëndimor

Ministrat e jashtëm të vendeve të Ballkanit Perëndimor janë mbledhur në Sarajevë me një axhendë të gjerë bisedimesh. Ata kanë vënë në fokus projektet rajonale sipas formatit të bashkepunimit dhe përparësive të politikës së zgjerimit, një qëndrim i përbashkët si deklaratë pritet të dalë nga kjo tryezë.
Vendet e rajonit të Ballkanit Perëndimor janë në pritje të vlerësimeve të Komisionit Europian pas shpalljes së strategjisë së re të zgjerimit. Ajo do të marrë formë përfundimtare në Samitin e Sofjes në Maj. Drejtori për Ballkanin Danielson ka kujtuar se rregullat janë të njohura mirë dhe të njëjta për të gjithë. Sipas tij strategjia e bën të qartë se çfarë duhet bërë, reforma për shtetin e së drejtës, ekonominë dhe çështja e rëndësishme e pajtimit.

Sicred