KRYEFAQJA » LAJME » Sarajevë, çelet konsullata shqiptare
Sarajevë, çelet konsullata shqiptare

Sarajevë, çelet konsullata shqiptare

Në Sarajevë është inaguruar me një cermoni të veçantë hapja e Konsullatës së Përgjithshme të Nderit të Republikēs së Shqipërisë në Sarajevë. Pjesmarrës ishin edhe ministri i jashtëm shqiptar Ditmir Bushati dhe homologu i tij boshnjak Igor Crnadak. Hapja e kësaj konsullate do t’i shërbejë forcimit të mëtejshëm të marrëdhënieve dypalëshe në shumë fusha si dhe do të jetë një qender e rëndësishme në funksion të forcimit të identitetit kombëtar për komunitetin shqiptar që jeton në Bosnje-Hercegovinë.

Sicred