KRYEFAQJA » LAJME » Bota » Samiti i G7 mblidhet në Itali

Samiti i G7 mblidhet në Itali

Ministrat e financave dhe guvernatorët e bankave qëndrore të 7 vendeve më të industrializuar të botës, të mbledhur në qytetin italian të Barit në takimin 3 ditor, diskutuan gjerësisht për uljen e pabarazisë dhe nxitjen e tregtisë së lirë. Pjesëmarrësit vlerësuan se prirjet për rritjen ekonomike shfaqen pozitive, ndërsa shqetësimi i vetëm vjen nga pasiguria e politikës amerikane lidhur me një sërë marrëveshjesh tregtare. Ministrat e financave të G7-es i kërkuan FMN-së të kontrolloje me nga afër politikat e kontrollit të kapitalit nga qeveria kineze, një praktikë që mund të dëmtoje punën e kompanive të huaja. Pjesëmarrësit e pranuan se hendeku mes të pasurve dhe të varfërve ka ardhur duke u zgjeruar për shkak të globalizmit ekonomik dhe nxiten qeveritë të investojnë më tepër në programe sociale që do të rishpërndanin më drejt të ardhurat.

Sicred