KRYEFAQJA » LAJME » Rruga drejt Apolonisë, e pakalueshme

Rruga drejt Apolonisë, e pakalueshme

Të 15 kilometrat e rrugës që lidhin Fierin me Parkun Kombëtar të Apolonisë janë tërësisht të amortizuara dhe të shkatërruara. Pamjet që shihni i përkasin një situate dramatike të rrugës. Sipas banorëve dhe drejtuesve të automjeteve rruga po degradon gjithnjë e më shumë. Tashmë nuk bëhet fjalë për fonde për riparimin e saj, por një investim të rëndësishëm për ndërtimin e një rruge të re. Disa turistë nga Kosova që kishin shkuar për të vizituar Parkun Arkeologjik të Apolonisë, u shprehen me keqardhje për këtë situatë.

Ata i janë bashkuar banorëve të zonës në thirrjen drejtuar autoriteteve shqiptare që të bëjnë të mundur rikonstruksionin e kësaj rruge, pasi ajo është imazhi i turizmit shqiptar.
Rruga që të çon për në Parkun Arkeologjik të Apolonisë, vazhdon më tej në Plazhin e Semanit, një ndër më të frekuentuarit në dein Adriatik. Ajo lidh gjithashtu tre komuna të kesaj zone dhe u shpërben mbi 20 mijë banorëve.

Sicred