KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë » Rritet ndjeshëm numri i turistëve në Krujë
Turizmi ne Kruje

Rritet ndjeshëm numri i turistëve në Krujë

Ndonëse Kruja është një qytet i vizituar gjatë gjithë vitit, ardhja e verës dhe hapja e sezonit turistik ka bërë që numri i vizitorëve nga i gjithë vendi dhe i turistëve të huaj të rritet në mënyrë të ndjeshme. Jane me qindra numri i tyre që vizitojnë Krujën dhe natyrisht veprat historike siç është Muzeu Kombëtar Gjergj Kastrioti, pazari karakteristik etj. Çdo ditë numri i tyre është në rritje të vazhdueshme. Nxënës të shkollave nga i gjithë vendi vijnë çdo ditë në këtë qytet e po ashtu nxënës shkollash nga Maqedonia, Mali i zi e Kosova. Turistët e huaj shprehin vlerësimin e tyre të lartë për qytetin historik të Krujës dhe sidomos për Muzeun Kombëtar. Turistët kryesisht vijnë nga Anglia, Gjermania, Polonia, Italia, Çekia, Hungaria e deri nga SHBA dhe Japonia.

Sicred