KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë » Ritet e “Ditës së Verës” në Kukës

Ritet e “Ditës së Verës” në Kukës

“Dita e Verës”, festa e ripërtëritjes së gjithësisë, gjallërimit të natyrës dhe vazhdimësisë së jetës,identifikohet me Elbasanin. Por ritet e kësaj feste të lashtë pagane, ruhen me po aq fanatizëm në zonat me dimër të gjatë e të ashpër si në zonën e Kukësit. Këtu, gëzimi është i shumëfishtë. Ardhja e pranverës dhe gjallërimi i natyrës, janë ritmi i ri i jetës. Gëzimi i natyres që ka shpërthyer përmes gjelbërimit e luleve shumengjyrëshe, ka zbritur edhe në pamjen e zemrat e njerëzve, e në veçanti tek femijët.

Sicred