KRYEFAQJA » LAJME » Ristani: Vendimet e Bashës të pambështetur në statut
Ristani: Vendimet e Bashës të pambështetur në statut

Ristani: Vendimet e Bashës të pambështetur në statut

Sekretari i Përgjithshëm i Partisë Demokratike Arben Ristani e ka konsideruar sot si të pa mbështetur në Statut dhe pa përmbajtje, vendimin e kreut të deritanishëm të partisë Lulzim Basha për delegimin e kompetencave organizative nga kryetari tek nën kryetarët, pasi sipas tij kompetencat organizative i takojnë sekretarit të përgjithshëm. Në një deklaratë të shpërndarë për mediat zoti Ristani thekson se neni 43 i statutit parashikon, se në rast dorëheqje të kryetarit, Sekretari i Përgjithshëm mbledh Këshillin Kombëtar i cili komandon nënkryetarin të drejtojë Partinë. Pra kompetenca e komandimit i takon Këshillit Kombëtar i cili thirret nga Sekretari i Përgjithshëm.
Vendimi i dy nënkryetarëve për të thirrur zgjedhjet dhe caktimin e datës së zgjedhjeve dhe datës së paraqitjes së kandidaturave, është vendim i pa mbështetur në statut, shton zoti Ristani. Sipas tij shpallja e datës së zgjedhjeve dhe e datës së paraqitjes së kandidaturave është kompetencë e Kryesisë Partisë. Sekretari i përgjithshem i Partisë Demokratike thekson se për ta vendosur në shtratin statutor dhe për të garantuar integritetin e zgjedhjeve në Parti, është e nevojshme rinisja e procesit mbi bazat e statutit të Partisë Demokratike.

Sicred