KRYEFAQJA » LAJME » Reportazhe » Qyteti im “Tirana e vjetër”

Qyteti im “Tirana e vjetër”

Edhe pse qyteti i Tiranës ka një histori modeste në krahasim me shumë kryeqendra europiane, Tirana është shembulli tipik i një strukture mikse midis detit, malit dhe një trashëgimie kulturore ilire, romake, bizantine si dhe një atmosferë orientale mes elementëve ballkanikë dhe modeleve urbane të zhvilluara, midis disiplinës  dhe autoritarizmit të kohërave dhe kaosit modern…
Sicred