KRYEFAQJA » LAJME » Reportazhe » Qyteti im – Preza

Qyteti im – Preza

Në rrjedhën e trazuar të kohës, shumica e objekteve arkitektonike të zones së Prezës janë shkatërruar ose janë zhdukur plotësisht. Ka mbetur deri në ditët tona pothuajse vetëm Kalaja, e cila ngrihet në pjesën më të lartë të vargut kodrinor të Prezës. Ajo nderet 277 metra mbi nivelin e detit. Prej saj mund te shikohet Kalaja e Lezhës, Krujës, Ishmit, Petrelës, mali i Dajtit, Tirana, mali i Tomorrit dhe deti Adriatik.
Sicred