KRYEFAQJA » LAJME » Reportazhe » Qyteti im, “Manastiri i Shën Kozmait”

Qyteti im, “Manastiri i Shën Kozmait”

Në fshatin Kolkondas të Fierit, ndodhet Manastiri me emrin e Shën Kozmait, një ansambël monumental në buzë të Semanit gati 10 kilometra nga Fieri, që lidhet me sundimtarin e jugut të Shqipërisë, Ali Pashë Tepelena. Ndërtimi i Manastirit është bërë me porosinë dhe ndihmën e këtij sundimtari shqiptar në dhjetëvjeçarin e dytë të shekullit të XIX në disa rrethana dhe për nder të Kozma Etolit…

Sicred