KRYEFAQJA » LAJME » Reportazhe » Qyteti im – Kalaja e Bashtovës

Qyteti im – Kalaja e Bashtovës

Në këtë rrugë, shoqëruar me karvanë të tëra kuajsh, Çelebiu në shekullin e XVII me tugat e korrierit diplomatik, bënte udhëtimin e tij. Itinerari në drejtim të Fortesës së Bashtovës.
Si për ironi, Enveri e ka mbushur vendin përreth me bunkerë, si një sfidë ndaj venedikasve, të cilët e ndërtuan këtë Kala pikërisht për qëllim ushtarak.Por ajo që shfaqet, e fashit lodhjen.
E vetme në një fushë, Kalaja nderet shumë afër Shkumbinit, mu aty në atë anë të tij ku gegët dhe toskët ndahen si me thikë…
Sicred
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com