KRYEFAQJA » LAJME » Reportazhe » Qyteti im – Gjirokastra

Qyteti im – Gjirokastra

Qyteti shtrihet në këmbët e Malit të Gjerë, në luginën e lumit Drino, në një pozicion sundues e pamje magjepsëse. Silueta e tij dinamike dhe e larmë të ndjek kudo. Disa e quajnë “qyteti i një mijë shkallëve” për shkak të strukturës unikale arkitekturore me të cilën është ndërtuar Qendra historike, me banesa, mure e çati të gurta, me kalldrëme të rralla e porta mahnitëse, me një Kala madhështore, më e madhja në vend dhe nga më të rëndësishmet e rajonit…
Sicred