KRYEFAQJA » LAJME » Reforma Zgjedhore, partitë ambicje për teknologjitë në zgjedhje
Reforma Zgjedhore, partitë ambicje për teknologjitë në zgjedhje

Reforma Zgjedhore, partitë ambicje për teknologjitë në zgjedhje

Në zgjedhjet e ardhshme lokale, që parashikohet të mbahen në mesin e vitit 2019, do të përdoret teknologjia e identifikimit të votuesve, nëpërmjet një sistemi që përdoret gjerësisht në disa vende të zhvilluara. Projektimi i ligjit të ardhshëm të zgjedhjeve do të hidhet në letër sapo të nisë sesioni parlamentar i vjeshtës. Ndërkaq partitë u konsultuan me grupet e përfshira në monitorimin e zgjedhjeve dhe duket se ka rezerva për të aplikuar votimin elektronik online. Për RTSH flet Bledi Çuçi bashkëkryetari i komisionit të reformës zgjedhore.

Sicred