KRYEFAQJA » LAJME » Referendumi i Maqedonisë, Konferencë në Tiranë

Referendumi i Maqedonisë, Konferencë në Tiranë

 Në Tiranë është organizuar nga Qendra për Marrëdhënie Ndërkombëtare e Studimeve Ballkanike, konferenca: “Referendumi dhe identiteti shqiptar në Maqedoni”. Politikanë dhe studiues theksuan se referendumi i 30 shtatorit për emrin e Maqedonisë, e heq këtë vend nga agjenda problematike, duke i hapur përspektivën e qartë euroatlantike, synim ky edhe i të gjithë shqiptarëve në rajon. Folësit u shprehen me optimizëm se shqiptarët do të votojnë masivisht për ndryshimin e emrit të Maqedonisë duke i mundësuar këtij vendi një përspektivë të sigurt euroatlantike.Referendumi për emrin e Maqedonisë që zhvillohet më 30 shtator do të quhet i suksesshëm vetëm nëse ratifikohet nga parlamentet respektive në Shkup dhe Athinë.

Sicred