KRYEFAQJA » LAJME » Rama: Punësimet në vëmendjen e qeverisë
Rama: Punesimet ne vemendjen e qeverise

Rama: Punësimet në vëmendjen e qeverisë

Nga ambientet e një sipermarrjeje private, kryeministri Edi Rama, tha se do të punohet më shumë për të nxitur punësimet n sektorin privat. Kreu i qeverisë, duke iu referuar shifrave të punësimeve , në 4 vitet e e mandatit të parë,u shpreh se mbetet ende shumë punë për të bërë. Rama u shpreh: “ Në këtë fushëbetejë ne kemi rezultate inkurajuese por kemi edhe një potencial shume të madh e të pashfrytezuar, që ti japim sa më shumë zgjedhje dhe mundësi njerzve që duan të punojnë. Puna do të jetë e mirëshpërblyer në çdo aspekt. Këtu ne kemi ende një mal të tërë për të ngjitur.” Kryeministri tha se mbi 190 subjekte që kanë përfituar nga skemat e nxitjes së punësimit, ndërsa mbi 60 mijë të papune kaëne peëfituar kurse trajnimi falas .Lidhja mes zyrës së punës dhe bizneseve në 4 vitet prodhri 80 mije punesime,ndesa aktualisht edhe 36 mijë vende të lira pune.

Sicred