KRYEFAQJA » LAJME » Rama: Partneriteti publik privat në shëndetësi do të vazhdojë gjatë

Rama: Partneriteti publik privat në shëndetësi do të vazhdojë gjatë

Kryeministri Edi Rama ka paralajmëruar një rrugëtim të gjatë në partneritetin publik privat në shëndetësi. Gjatë inagurimit të një spitali të ri, pjesë e rrjetit privat “Spitali Amerikan”, ndër me modernët në Shqipëri dhe rajon, kreu i qeverisë e kosideroi si tejet produktive mbështetjen e dhënë nga privatët në ofrimin e shërbimeve të larta shëndetësore. “Falë partneritetit publik – privat ne do të kemi një sistem të ri laboratorësh dhe do të kemi një kapacitet tërësisht tjetër të analizave laboratoike” tha zoti Rama. Ai premtoi se qeveria do të vazhdojë të krijojë partneritete me privatët pavarësisht akuzave, shpifjeve dhe gjithë baltës që hidhet.
Zoti Rama konfirmoi se qeveria do të mbështesë me page si jashtë vendit, të gjithë mjekët specialistë që do të mbulojnë mangësitë që kanë spitalet jashtë Tiranës. “Do të na krijohet ne mundësia që profesionistët e shëndetësisë që mungojnë jashtë Tiranës, do të mund të financohen nga shteti në shërbimin tonë publik me një pagë të barabartë me atë nëse do të iknin jashtë shtetit dhe kjo është krejtësisht e mundur” tha zoti Rama.
Kryeministri tha se në këto vite ka përmirësime të ndjeshme në shëndetësi, pasi sektoi ka marre 3 përqind të prodhimit të brendshëm bruto. 10 paketa shëndetësore falës ofrohen nga privatët, ndërkaq në vijim, partneriteti me privatin shihet si thelbi i zhvillimit afatgjatë.

Sicred