KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi » Rama në “Forschner Albania”: Biznesi të bashkëpunojë me zyrat e punës
2 vite pas nisjes se aktivietit në Shqiperi, “Forschner Albania” kompania e specializuar në prodhimin e  sistemeve kabllore dhe të sistemeve elektromekanike, ka shtuar numrin e punonjësve të saj në bashkëpunim me zyrat e punës. Në dy fabrikat e saj në Vaqar dhe Xhafzotaj janë të punësuar 430 punonjës. Kompania planifikon që të vijojë bashkëpunimin me zyrat e punës dhe brenda vitit 2019 të arrijë në 1600 të punësuar, në ndjekje të ambicies së saj për t’u rritur në treg, kryesisht atë gjerman. Kompania aplikon modelin e kualifikimit profesional përmes punës dhe trajnimeve brenda e jashtë vendit. “Forschner Albania” në Vaqarr e ka vizituar dhe kryeministri Edi Rama.

Rama në “Forschner Albania”: Biznesi të bashkëpunojë me zyrat e punës

2 vite pas nisjes se aktivietit në Shqiperi, “Forschner Albania” kompania e specializuar në prodhimin e  sistemeve kabllore dhe të sistemeve elektromekanike, ka shtuar numrin e punonjësve të saj në bashkëpunim me zyrat e punës. Në dy fabrikat e saj në Vaqar dhe Xhafzotaj janë të punësuar 430 punonjës. Kompania planifikon që të vijojë bashkëpunimin me zyrat e punës dhe brenda vitit 2019 të arrijë në 1600 të punësuar, në ndjekje të ambicies së saj për t’u rritur në treg, kryesisht atë gjerman. Kompania aplikon modelin e kualifikimit profesional përmes punës dhe trajnimeve brenda e jashtë vendit.
“Forschner Albania” në Vaqarr e ka vizituar dhe kryeministri Edi Rama. Ai i ftoi sipërmarrësit të bashkëpunojnë me Zyrat e Punës, për gjetjen e punëtorëve të rinj. Ai tha se këto zyra do të jenë në dispozicion të sipërmarrësve që duan të rrisin kapacitetet e tyre të prodhimit ne vend.

Sicred