KRYEFAQJA » LAJME » Rama: Ndjesë shqiptarëve për 2016 dhe premtim për vitin e ri 2017

Rama: Ndjesë shqiptarëve për 2016 dhe premtim për vitin e ri 2017

Ndjesë dhe premtim ka qenë kryefjala e kryeministrit Edi Rama në fjalën e tij pak orë para ndërrimit të viteve drejtuar qytetarëve shqiptarë. “Ndjesë kujdo që është përballur me padrejtësinë shtetërore gjatë këtij viti që po ikën” e ka nisur ai fjalën e tij. Zoti Rama angazhohet se do të mundohet edhe më shumë që vitin e ri shteti të jetë edhe më i drejtë për të gjithë. “Jam i bindur se viti i ri do të jetë viti më i mirë për drejtësinë shqiptare në këta 25 vjet” shprehet zoti Rama.
Në fjalën e tij të fundvitit kryeministri shqiptar ka përmendur me keqardhje disa plagë e fenomene shqetësuese në jetën e shqiptarëve, por edhe premtimin për ti mënjanuar në të ardhmen. Zoti Rama u ndal tek dhuna në familje, gjendja e pensionistëve, familjet me ndihmë ekonomike, invalidët e luftë dhe të punës, si dhe të përndjekurit politikë. Ai tha se do të kishte dashur të bënte më shumë për ta, por mundësitë kanë qenë të kufizuara.
Kryeministri shqiptar u është drejtuar edhe punonjësve të policisë, mjekëve, mësuesve, nxënësve dhe studentve, duke u kërkuar ndjesë për mungesat, ndërsa u ka premtuar se do të bëjë çmos në të ardhmen. Me ndjesë dhe premtim zoti Rama u është drejtuar edhe punonjësve e biznesmenëve, punonjësve të artit, kulturës e sportistëve.
Në fund të fjalës së tij kryeministri Rama me doza humri tha: “Shëndet majtas dhe shëndet djathtas, sepse tek shëndeti e dëshira për mbarësi për të gjithë fëmijet tanë, as vetë politika që çfarëdo nuk bën, nuk ka si na ndan”.

Sicred