KRYEFAQJA » LAJME » Rama: Fermerët të bashkohen për të rritur përfitimet

Rama: Fermerët të bashkohen për të rritur përfitimet

Mbështetja financiare e dhënë nga qeveria nëpërmjet grandeve,i ka dhënë nxitje rritjes së sipërmarrjes,duke forcuar kapacitetet e tyre prodhuese. Një prej kompanive përfituese të këtyre grandeve, Erzeni, që merret me produktet dhe nënproduktet e qumështit,ka përfituar jo vetëm nga heqja e TVSH-së për makineritë bujqësore, por edhe një tjetër prej 40 mln lekësh për kompjuterizimin e teknologjisë. Rritja e kapacitetit të kompanisë,ka ndikuar drejtpërdrejt edhe në zgjerimin e zinxhirit të prodhimit duke angazhuar 4500 fermerë.Rama i bëri thirrje fermerëve të bashkohen për të ulur kostot.

Sicred