KRYEFAQJA » LAJME » Rama e Ruçi fitojnë sfidat
Rama e Ruçi fitojnë sfidat

Rama e Ruçi fitojnë sfidat

Kryeministri Edi Rama duket se ka fituar një tjetër sfidë në zgjedhjet e 25 qershorit. Ndonëse nuk e kishte deklaruar si të tillë ai, kishte vendosur veten të 6-in në listën emërore të qarkut të Vlorës e cila çon në parlament 12 deputetë. Në zgjedhjet e viti 2013 PS kishte arritur të fitonte 7 mandate, pas një lufte të fortë me PD, dhe ndër ta i pari në listë ishte kreu i PS. Por tani parashikohet që PS të fitojë 8 mandate, duke e bërë hyrjen e zotit Rama në parlament shumë të sigurtë.
Të njëjtën rrugë ka ndjekur edhe Gramoz Ruçi, numri 2 i PS. Zoti Ruçi ishte i 9-ti në qarkun e Fierit. Sipas përllogaritjeve të deritanishme PS në këtë qark fiton 10 nga 16 mandate.
Pozicionimet e zotit Rama dhe zotit Ruçi në listat e qarqeve ishin parë me dyshim. Përkrahësit e tyre i kishin shprehur shqetësim, ndërsa kundërshtarët shpresonin ti mundnin. PD kishte deklaruar në Vlorë se me listën e saj të kandidatëve për deputetë pozita e zotit Rama rrezikohej, e po kështu për zotin Ruçi në Fier.

Sicred