KRYEFAQJA » LAJME » Rama: 6 muajt e ardhshëm janë vendimtarë për hapjen e negociatave për Shqipërinë

Rama: 6 muajt e ardhshëm janë vendimtarë për hapjen e negociatave për Shqipërinë

Kryeministri bullgar Bojko Borisov vendi i të cilit do të kryesoje presidencën e radhës së bashkimit evropian për 6 mujorin e parë të 2018 konfirmoi prioritetin e presidences së tij për integrimin e ballkanit perëndimor në bashkimin evropian. Ndërkaq kryeministri Rama shprehu bindjen se kjo do të ndodhi pikërisht në 6 muajt e parë të 2018. “ Kryeministri Bullgar është tërësisht i përkushtuar që ti japi një shtysë të rëndësishme nga ana e presidencës së bashkimit evropian në ktë 6 mujor, një mbështetje të fortë shqipërisë për çeljen e negociatave. Vazhdon proçesi i bashkëveprimit për projektet në infrastrukturë, energji, në infrastrukturen dixhitale si pjesë e proçesit të Berlinit por edhe si pjesmarrje gjithnjë e më intensive e ballkanit perëndimor në ndërveprim me bankën botërore dhe me komisionin europian”.

Sicred